Arvika kommun tilsammans med kommunalfacket erbjuder vårdelever fast anställning efter ett års introkurs. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.
Arvika

Vårdelever i Arvika lockas till fasta anställningar

Kommunalfacket: "Behovet kommer nu"
1:30 min

Fasta anställningar och introduktionsanställngar ska locka elever som studerar vård och omsorgsprogrammet på Taserudsskolan i Arvika till vården, och nu ska det bildas en samarbetsgrupp mellan skolan och kommunalfacket i Arvika där Ann-Sofie Alexandersson är ordförande.

Introduktionsanställningarna som planeras är ett samarbete mellan kommunalfacket i Arvika och Taserudsskolans vårdprogram. I ett år ska introduktionen pågå sen ska eleverna erbjudas en tillsvidare anställning inom den kommunala vårdapparaten i Arvika. Men trots att den norska sjukvården som ligger inom räckhåll och betalar nära det dubbla, så tror Ann-Sofie Alexandersson att en fast anställning i Arvika kan vara mer attraktivt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".