Nathalie Akselsen och Anna Hansson i musikalen Flashdance. Foto: Sveriges Radio.

Nathalie och Anna från Värmland i Stockholmsmusikal

Nathalie och Anna om Flashdance: "Häftigt att jobba med våra idoler"
11 min

På torsdag är det skandinavisk premiär för musikalen Flashdance på Chinateatern i Stockholm. Med på scenen finns då Anna Hansson från Hammarö och Nathalie Akselsen från Säffle.

– Nu taggar man de sista dagarna inför premiären, säger Nathalie Akselsen. Det har varit en lång period av repetitioner.

Och saker kan ändras in i det sista.

– Vi började med publikrep förra veckan, berättar Anna Hansson. Då ser man vad folk tycker om. När regissör och det kreativa teamet ser det så kan de gå in och ändra korta scener och så vidare.

Musikalen är en scenversion av filmen från 1983, som hade premiär i England 2008 och också har spelats i USA: Flashdance handlar mycket om att förverkliga sina drömmar, och för Anna och Nathalie är det drömroller de fått.

– Filmen kom det år jag föddes, berättar Anna, men jag kommer ändå ihåg att den var populär när jag blev gammal nog att se den.

Anna spelar karaktären Gloria, en vän till huvudpersonen Alex, som inte fanns med på det sättet i filmen. Anna har tidigare bland annat setts i musikalen Next to Normal på stadsteatern, som hade Sverigepremiär i Karlstad. Nathalie har tidigare bland annat gjort scenshow med Magnus Uggla och är nu med i dansensemblen. Bägge hoppas kunna fortsätta inom branschen och hitta nya roller.

– Det är en tuff bransch som bygger mycket på kontakter, konstaterar Nathalie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".