Årjäng

Nya kommunalrådet kritiseras av sina partikamrater: "Han kör sitt race"

2:38 min

Esbjörn Andersson (M) är nu tillförordnat kommunalråd i Årjäng. Men han lär inte bli långvarig på posten. Esbjörn Andersson har brutit med sitt parti och kritiserar det för att favorisera vissa delar av kommunen. Moderaternas ordförande i Årjäng, Weine Johansson, svarar nu på kritiken.

– Nej det är helt fel. Vi ser Årjäng som en kommun, oavsett om det är Töcksfors eller Årjäng. Han får ha vilken uppfattning han vill men vi har medlemmar över hela kommunen och vi jobbar över hela kommunen, säger Weine Johansson, ordförande i moderaterna i Årjäng.

På torsdag ska moderaterna ha möte där man kommer att ta ställning till hur man kommer att agera. Weine Johansson som är ordförande i moderaterna vill inte säga vem som skulle kunna vara en rimlig ersättare till Esbjörn Andersson, som nu är tillförordnat kommunalråd i kommunen, men säger att det finns många lämpliga kandidater.
Men en sak är säker, Esbjörn Andersson ska bort och Weine Johansson berättar att kommunikationen med honom är bristfällig.   

– Han kommer ju inte på våra möten, så vi får inte kontakt med honom. Vi annonserar ju som vanligt på vår hemsida när vi har våra möten, så han deltar inte i partiarbetet här i Årjäng. Han har ju allierat sig med centerpartiet och röstat med dem i fullmäktige när det varit voteringar, så han har kört sitt eget race.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista