Markus Larsson slutade åtta i Schladming. Foto: Scanpix

Markus Larsson åtta i Schladming

I den sista slalomtävlingen inför OS i Sotji svarade Markus Larsson för en godkänd insats ikväll. Han blev näst bäste svensk på en 8:e plats. Vann gjorde norrmannen Henrik Kristoffersen.

Det var upplagt för en svensk framgång i Schladmings kvällsslalom. Mattias Hargin gjorde ett riktigt bra förstaåk och låg på tredje plats, endast tio hundradelar bakom ledande Mario Matt.

Men Hargin hade flera småmissar i den andra åket och slutade på sjätte plats. I stället blev det norrmannen Henrik Kristoffersen, som tidigare varit på pallen men aldrig vunnit, som tog chansen. Kristoffersen låg tvåa efter det första åket, nio hundradelar bakom Matt, och efter en trög start i andra åket hade han en riktigt vass avslutning.

När sedan Matt gränslade redan på tredje porten var segern i hamn och Norge har därmed fått ett nytt stort guldhopp inför Sotji.

André Myhrer låg på sjätte plats efter första åket men körde ur i andra sedan han missbedömt en sväng. Axel Bäck blev 14:e och Anton Lahdenperä 19:e.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista