Med hjälp av mobilen kan du öppna biblioteket efter stängningstid och göra dina ärenden. Skåre bibliotek är först med den nya tjänsten som de anställda Eva-Lena Eriksson och Anna Wennerlund-Cruickshank tror ska bli uppskattat. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.

Nu kan du öppna biblioteket med mobilen

0:57 min

Idrottshallarna har gjort det länge och nu är det bibliotekens tur. Med hjälp av mobilen ska man kunna ta sig in i biblioteket på kvällar och helger - fast där inte finns nån personal. Idag invigs det meröppna biblioteket i Skåre.

– Vi förenklar för de som inte kan komma på våra ordinarie öppettider. Det säger Anna Wennerlund-Cruickshank bibliotekarie på Skåres bibliotek.

Biblioteket stänger normalt 17:00. Lånfgtifrån alla har då möjlighet att besöka biblioteket. I fortsättnngen blir det, med mobilens hjälp, möjligt att komma in i byggnaden mellan 18-22 tisdag-torsdag och mellan 10-16 på helger.

Idag så invigs det så kallade meröppna biblioteket av Per-Inge Lidén, ordförande kultur- och fritidsnämnden och Åsa Hansen, bibliotekschef i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista