Misstänkt mord i Grums

Polisen: "Mannen är känd av polisen"
3:19 min

En 63-årig man sitter sedan igår anhållen misstänkt för mord. Mannen greps efter att en kvinna i 50-årsåldern hittats död i en lägenhet i Grums.

– När vi kom till platsen fann vi en kvinna som avlidit. I den här bostaden fann polisen då omständigheter som gjorde att vi inte kunde utesluta att det har begåtts ett brott. I lägenheten fann också en man och han greps misstänkt för mord och anhölls senare av åklagare som skäligen misstänkt för mord, säger polisen presstalesperson Tommy Lindh.

Vilka omständigher i lägenheten som gjorde att polisen på plats misstänkte att det kan ha begåtts ett brott vill inte Tommy Lindh gå in på i nuläget.

Vem kallade på ambulans och polis?

– Det vill vi inte kommentera i nuläget, säger Tommy Lindh.

Enligt polisen hade den avlidna kvinnan och den nu anhållne mannen ett förhållande. Om de var sammanboende eller inte är oklart i nuläget.

Polisen inväntar nu resultat från olika anlayser och ett kompletterande utlåtande från rättsläkaren för att åklagaren ska kunna göra en ny bedömning och eventuellt ta ett beslut om att mannen ska begäras häktad.

Enligt Tommy Lind är den nu gripne mannen känd av polisen sen tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".