Biståndsminister Hillevi Engström. Foto: Henrik Montgomery/TT

Biståndsministern besökte Karlstad

1:40 min

I dag besökte den moderata biståndsministern Hillevi Engström Karlstad för att prata om Sveriges stöd vid stora internationella kriser.

Hon träffade bland annat Anneli Bergholm Söder, operativt ansvarig för Myndighetens för Samhällsskydd och beredskaps avdelning för samordning och insats.

– Dels är det roligt att få berätta om sin verksamhet, men också att vi får berätta om våra erfarenheter och kanske så frön om hur vi kan arbeta ännu bättre i framtiden, säger Anneli Bergholm Söder, operativt ansvarig för Myndighetens för Samhällsskydd och beredskap.

Biståndsministern hade ett fullspäckat schema i dag när hon besökte Karlstad för att lyssna på erfarenheter från Löfbergs om hur de arbetar med bistånd och MSB:s arbete kring större katastrofer utomlands. Efter dagens besök har Hillevi Engström fått exempel på hur regeringen kan jobba bättre med bistånd och hur Sverige kan hjälpa till vid större händelser.

– Jag tror vi kan bli ännu bättre på att samarbeta mellan myndigheter och departementet, säger Hillevi Engström, moderat biståndsminister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista