1 av 6
Maja Wisenius och Simon Holmgren, Kvarnbergsskolan 5A, är vidare till länsfinal. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
2 av 6
Vi i femmanpubliken klappar sådär högljutt som bara en Vi i femman-publik kan göra. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
3 av 6
Nu väntar länsfinal för Kvarnbergsskolans Maja Wisenius och Simon Holmgren. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
4 av 6
I semifinalen tog det stopp för Tova Starrin och Oskar Adolfsson, Norrstrandsskolan 5C. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
5 av 6
Koncentrerad publik lyssnar på de tävlande i semifinal 2. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
6 av 6
Norrstrandsskolans Tova Starrin och Oskar Adolfsson hade lite kul under semifinalen. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Vi i femman

Kvarnbergsskolan klar för final

Hör hela semifinalen igen (30 jan -14)
43 min

Det blev Kvarnbergsskolan 5A som knep den sista finalplatsen i Vi i femman. Laget besegrade Norrstrandsskolan 5C med 26-13 (14-5).

I finalen den 4 februari får Kvarnbergsskolan 5A möta Stodeneskolan 5B.

För Kvarnbergssskolan tävlade idag Simon Holmgren och Maja Wisenius. Norrstrandsskolan 5C mönstrade Tova Starrin och Oskar Adolfsson.

Det lag som vinner länsfinalen på tisdag deltar i Rikskvalprogrammet, torsdagen den 6 februari. Då gör nämligen de lokala mästarna på 25 lokala kanaler gör upp om vilka fyra lag som ska åka till Malmö för att tävla i TV- finalerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".