Astrid Göransson, konstnär. Foto: Hedvig Nilsson

Konstnär skapar mötesplats i Molkom

1:36 min

Just nu pågår arbetet med att utforma en ny mötesplats i Molkom. Konstnären Astrid Göransson från Skåne kommer att bo på orten för att hämta inspiration från Molkom och invånarna till ett nytt konstverk.

Kommunen har haft kontakt med en referensgrupp av representanter för Molkomsborna under en längre tid och diskuterat vad den nya mötesplatsen ska innehålla. Referensgruppen, som består av representanter från bland andra Mera Molkom, PRO och Köpmannaföreningen har varit delaktig redan från starten och nu kommer även fler att kopplas in.

Nu ska landskapsarkitekt Louise Thyberg och konstnär Astrid Göransson tillsammans titta på hur den här nya mötesplatsen ska utformas.

-. Det ska bli jättekul att komma till Molkom. Tillsammans kommer vi att kunna göra något riktigt spännande som Molkom kommer att ha glädje av i många år framöver, säger Astrid Göransson.

Byggstart kommer att ske under våren och allt ska stå klart i höst. Utvecklingen av Molkoms centrummiljö är en del av Karlstads kommuns satsning för att utveckla tätorterna i kommunen. Väse, Vålberg och Edsvalla är klara och Skattkärr och Skåre står på tur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista