Johanna Nilsson Värmlands idrottsförbund och Sisu idrottsutbildarna och Benny Ahremark Persson Nordmarks ordförande. Foto:Pontus Kinnander/SR

Nordmarks IF vägrar toppa lagen

13 min

UR sänder en serie som heter "Idrottens himmel och helvete" som handlar om barn och idrott och den pressen som uppstår på barn och unga i samband med idrotten. Men det finns de föreningar där man försöker motverka detta.

Nordmarks IF är en av de föreningar i Värmland som är allra bäst på att arbeta aktivt med värdegrunder. Föreningen håller inte på med "toppningar" av lagen och målet är att alla ledare utbildas kontinuerligt och föreningen har handlingsplaner mot kränkning och mobbing samt har en låg årsavgift för att alla ska ha råd att vara med.

– Hos oss ska det vara kul att vara med, alla ska känna sig välkomna och vi ska behandla alla lika berättar Benny Ahremark Persson ordförande i Nordmarks IF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista