En sträcka på Inlandsbanan är på väg att förfalla, något som måste stoppas anser Per-Anders Westhed och tre värmlandskommuner. Foto: Eva Bäckstedt/TT.

Inlandsbanan växer igen

Per-Anders Westhed: Det är dumt att upphöra med upprustningen
1:25 min

Trafikverket kan komma att lägga ner en järnvägssträcka utefter Inlandsbanan mellan Mora i Dalarna och Persberg i Värmland eftersom den är på väg att växa igen och kräver en upprustning.

Men nu reagerar Per-Anders Westhed (C), kommunalråd i Vansbro kommun. Han vill rädda sträckan som är avgörande för att utveckla trafiken på Inlandsbanan.

– Vi har en vision för hela Inlandsbanan att det ska bli en pulsåder för inte minst godstrafik för hela Norden. Det skulle lösa en massa problem som idag finns i det svenska järnvägssystemet. Vi i Vansbro samt kommunerna Hagfors, Filipstad, Storfors och Kristinehamn jobbar stenhårt med detta. Vi vill med alla medel förhindra en nedläggning, säger Per-Anders Westhed.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".