Elin Björck, Alexandra Larson och Daria Jodat testade chips. Foto: Lars-Gunnar Olsson, Sveriges Radio.

Konsumentpanelen testade OS-chips

17 min

Chips lär bli ett populärt tilltugg för dem som följer OS- från TV- eller radiosoffan. Konsumentpanelen gjorde idag ett tappert försök att hitta en vinnare, men hade svårt att enas. Men samtliga medlemmar sökte knaprighet, äkta potatis och en god kryddning. I panelen fanns idag Elin Björck, Alexandra Larson och Daria Jodat.

Chipssorterna vi testade idag var OLWs grillchips, Estrellas Cheese and Onion, Pringles paprika och Svenska Lantchips gräddfil. Vinnare med två av panelens röster blev Estrellas chips som bedömdes som lagom knapriga och med en bra smak. Daria Jodat föredrog Svenska lantchips variant. OLWs bedömdes som lite smaklösa, men föredrogs av programledarens två barn som hjälpte till med chipsfördelningen under programmet. Pringles föll inte panelen i smaken, främst för att de inte var gjorda av skivad potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista