Med gemensamma krafter invigde igår statsminster Fredrik Reinfeldt och prins Carl Philip årets rally. Foto: Ulla Walldén/Sveriges Radio.
Rally Sweden 2014

Reinfeldt: "Det är väldigt stort för Värmland"

1:52 min

Igår invigdes svenska rallyt på Färjestad travbana i Karlstad. Tillsammans med Prins Carl Philip var statsministern Fredrik Reinfeldt på plats inför öppningsceremonin.

– Ska bli fantastiskt kul att få åka med Stig Blomqvist här. Jag följde honom när Sveriges var väldigt framgångsrikt på området, säger Statsminister Fredrik Reinfeldt.

Vad tror du att svenska rallyt betyder för Sverige?

– Jag tror att det är väldigt stort för Värmland. Det beskrivs ju som Sveriges största sportevenemang. Det har ett brett genomslag i världen och det blir definitivt något man förknippar med Sverige och svensk vinter, konstaterar Reinfeldt.

Rally Swedens ekonomiska problem och den ständiga jakten på sponsorer för att hålla rallyt vid liv kommenterar statsministern såhär:

– Det handlar om att få tillräckliga intäkter för att bära verksamheten, att publiken kommer och att man har intäkter från andra håll. Det är jag inte insatt i men jag hoppas att de kan sköta det på ett sådant sätt att det kan fortsätta.

Är det värt att behålla?

– Ja, det är lätt att svara jag på det. Men samtidigt vet jag från andra sammanhang att det som inte är långsiktigt möjligt och hållbart att finansiera är svårt att upprätthålla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista