Anna Book och rallyentusiasten Martin Säfström. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Rally Sweden 2014

Martin Säfström tipsar: "Här ser man bilarna en lång stund"

3:57 min

För att få bästa och mesta rallyupplevelse krävs planering. Sträckorna är många och i år ligger rallyt dessutom på två vardagar. Vi reder ut den delikata frågan "var ska man stå" med en rallyentusiasten Martin Säfström, känd från Körslaget. 

– Det nya området på Torsbysträckan, som är helt ny, är jättebra. Där har man lyckats. Man kan se bilarna en lång stund. Där blir det mycket rally tror jag, säger Martin Säfström, Munkforsbo känd från Körslaget.

Han är inte bara en bra sångare, han är rallyfantast sedan barnsben:

– Det är tack vare pappa. Jag och min tvillingbror var med pappa när vi var små, nu är våra barn med oss. Farfar har sett till att det här har blivit en tradition.

Bra sträckor om man har barn med sig?
– I år är det ju kul med de klassiska bilarna. Där är nog Lesjöfors-sträckan bra. Det är säkert och det funkar bra att ta med pulkan dit.

Om man är ett kompisgäng då?
– Ja, det klassiska vore ju att säga Vargåsen, men det är kanske lite väl mycket party där. Men det är spektakulärt.

Om man kan tänka sig att åka lite längre då?
– Krikenaar i Norge är riktigt bra. Där står man på en vall som är en kilometer lång. Där ser man bilarna riktigt länge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista