Värmländska Monica Zetterlund invald i The Hall of Fame. Foto: Johan Wärnlöf/Nyhetsbyrån TT.

Monica Zetterlund invald i The Hall of Fame

Uppmärksamheten kring Monica Zetterlund fortsätter att vara stor. Idag blev hon invald i The Hall of Fame för svensk musik.

The Hall of Fame är en nyskapad musikalisk samling som Stiftelsen Musikskattens Hus har startat. Här samlas artister och grupper som betytt mycket för det svenska musikundret.

Monica Zetterlund får sällskap av namn som Cornelis Vreeswijk, Abba och Evert Taube. I Zetterlunds motivering kunde man läsa:

"Monica Zetterlund sjöng jazz som den lät i ett kök i Värmland, med tickande Moraklocka, lokaltidning genom brevinkastet och kokkaffe puttrande på spisen. Monica Z:s sätt att inte bara sjunga utan att leva sångerna har aldrig slutat inspirera andra sångare."

Urvalet görs av en expertjury med musikjournalisten Jan Gradvall som ordförande. Övriga jurymedlemmar är Kersti Adams-Ray, journalist och tidigare programledare på SR och SvT, Per Sinding-Larsen, musikjournalist och programledare på SVT, samt Ametist Azordegan, musikjournalist, programledare och krönikör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".