Sebastien Ogier. Foto: Micke Fransson/TT.
Rally Sweden 2014

Ogier leder rallyt

Fransmannen Sebastien Ogier tog sin tredje sträckseger när rallyt avslutades för dagen i mörker i Torsby. Ogier leder 5,8 sekunder före den jagande stallkamraten Andreas Mikkelsen från Norge. 

Finländaren Jari-Matti Latvala skuggar på tredje plats 12,2 sekunder efter Ogier. Svenskhoppet Pontus Tidemand var nöjd med dagen och ligger på nionde plats 44,6 sekunder efter Ogier.

– Vi ska göra några ändringar både i körningen och på bilen, sa Pontus Tidemand.

De sista sträckorna utvecklades till ett riktigt rävspel mellan förarna. Norrmannen Andreas Mikkelsen körde medvetet långsamt för att spara på dubben i däcken inför morgondagens sträckor.

– Vi har slitit hårt på dubben och nu var det halt, sa Jari-Matti Latvala.

Norrmannen Mads Østberg hade problem under förmiddagen men kände sig mer säker i bilen under eftermiddagen.

– På förmiddagen var det svårt med olika typer av underlag och jag kände att jag inte är riktigt hemma i bilen ännu. Nu börjar jag känna mig komfortabel igen och då kommer också farten, sa Mads Østberg.

Totalt så är det elva bilar inom en minut när förarna har kört sju sträckor.

I WRC2-klassen så gick det tungt för värmländske Fredrik Åhlin.

- Vi har haft samma problem hela dagen och fick tyvärr 10 sekunders tidstilllägg då vi var tvungna att byta tändstift. Det är klart att man blir lite nere, men fan vad roligt det här är! Jag har världens bästa team, dom kommer att fixa det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista