Justitieminister Beatrice Ask (M) uppvaktas av sin partikamrat Per-Samuel Nisser. På dagordningen står bland annat kommunens tvisten Hells Angels. Foto/Montage: Sveriges Radio/TT.

Kommunalråd i möte om organiserad brottslighet

1:33 min

Karlstad och åtta andra kommuner deltog idag i ett rundabordssamtal med justitieminister Beatrice Ask om organiserad brottslighet. Från Karlstad lämnades flera konkreta förslag över till ministern.

– Det var ett väldigt bra möte, jag är väldigt glad över att jag bjöd in företrädarna från olika kommuner. De hade verkligen arbetat igenom frågeställningarna, det var många frågor som lades upp på bordet, säger justitieminister Beatrice Ask (M).

Flera kommuner, bland annat Karlstad, tog upp problemen med Hells Angels. I Karlstad försöker kommunen tvinga bort klubben från den numera kommunägda gården i Härtsöga. Flera av kommunerna vill nu få till en hårdare lagstiftning för att bekämpa Hells Angels.

– Jo, det var saker man framförde från kommunerna, men jag kommer inte att landa i de frågorna direkt. Men det är ingen tvekan om att Hells Angels och andra mer etablerade organisationer innebär utmaningar för samhället, säger Beatrice Ask (M).

Beatrice Ask jobba för bättre samarbeten mellan myndigheter och system för hur man kan ge varandra information kring organiserad brottslighet. Karlstads kommunstyrelseordförande Per-Samuel Nisser (M) är nöjd med mötet och den respons han fick på sina synpunkter.

– Bra erfarenheter, bra att vi från Karlstads sida fick framföra våra synpunkter. Jag ser fram emot att få fler sammankomster i den här andan, säger Per-Samuel Nisser (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista