Jari-Matti Latvala. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Rally Sweden 2014

Latvala leder inför avslutningen

Jari-Matti Latvala har ett litet övertag inför den sista och avslutande dagen i Svenska rallyt. Det blev en händelsrik dag när den regerande världsmästaren som ledde inför fredagen körde in i en snödriva på den första morgonsträckan och tappade fyra minuter och därmed också sina segerchanser.

Rallyt blev istället en kamp mellan norrmannen Andreas Mikkelsen och finländaren Jari-Matti Latvala. Inför den sista dagen så leder Latvala med 3,6 sekunder.

Trots misstaget från Sebastien Ogier så kom ändå mycket att handla om hans körining under dagen. Ogier gav inte upp utan tog fem sträcksegrar under fredagen och ligger inför sista dagen på en tionde plats.

Den förre formel 1-föraren Robert Kubica åkte ut i snön och tappade tio minuter. Han tog sig ut på vägen igen strax innan Mads Østberg kom farande, vilket fick norrmannen att morra över att han tappade tid.

Pontus Tideman kom i mål efter SS 10 med ett helt annat kroppsspråk än efter tidigare sträckor.

– Nu fungerar det betydligt bättre. Jag hittat nyckeln till varför jag inte har kunnat köra bil över huvud taget tidigare. Det är så små detaljer som påverkar. Det här är första sträckan som vi får bilen att ligga i spåret.

Inför den sista dagen så ligger Tidemand på en åttonde plats och blev på den sista sträckan frånåkt av sin styvfar Henning Solberg.

Henning Solberg trivdes på de svenska vägarna och i den bil han kör i det här rallyt.

– Det här kan vara mitt bästa rally någonsin och jag har aldrig kört såhär fort på svenska vägar, sa Henning Solberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista