Marcos Ciscar lämnar Filipstadspartiet

Grundaren av Filipstadspartiet, Marcos Ciscar, lämnar nu politiken.

– Det politiska experimentet är över för min del, säger Marcos till P4 Värmland.

Marcos Ciscar skriver på en sida på sociala medier: "Idag avslutar jag mitt politiska arbete inom FIP och lämnar min plats som ledamot i kommunfullmäktige till någon annan. När partiet bildades som ett test för att se om vanliga dödliga kan starta ett parti och få inflytande i den sk. demokratin så lovade jag mig själv att om det blir slentrian och jag upplever att det går för trögt eller att det förekommer oegentligheter som jag inte kan stå för så måste jag hoppa av. Efter viss tids funderingar står jag nu där."

Marcus Ciscar berättar för P4 Värmland att han inte ställer upp på några intervjuer. Men han avslutar samtalet med att säga:

– Det jag kan säga är att det politiska exprimentet med att komma från ingenstans och påverka politiken är över för min del.

Filipstadspartiets andra fullmäktigeledamot, Helen Eriksson berättar för Filipstadstidningen att partiet fortsätter sitt arbete och att det nu pågår ett arbet med att arbeta fram ett nytt partiprogram inför valet.

Filipstadspartiet tog sig in i kommunfullmäktige i Filipstad vid valet 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista