1 av 2
Såhär är det tänkt att Sannafältets sportcenter ska se ut. Grafik: Tengbom.
2 av 2
Henrik Lander, ordförande teknik- och fastighetsnämnden är glad över beslutet om en ny sportarena i Karlstad. Foto: Sveriges Radio

Karlstad får nytt sportområde - politisk enighet bakom beslutet

0:49 min

Karlstad ska få ett nytt stort sportområde, Sannafältet sportcenter, med plats för flera sporter vid ett skogsområde i närheten av E18 och Södra Råtorp i Karlstad. Och det råder politisk enighet bakom beslutet om den nya sportarenan.

– Det här kommer inte ske över en natt, men det känns positivt att vi är överens politiskt att vi vill satsta på det här, säger Henrik Lander, centerpartistisk ordförande i teknik- och fastighetsnämnden i Karlstad.

Tanken är att området i framtiden bland annat ska innehålla hall och arena för friidrott, fotboll och amerikansk fotboll och motionsspår och att en överbyggnad görs av delar av Tingvalla isstadion. Ambitionen från Karlstads kommun är att detta ska ske i samarbete med föreningar och externa finansiärer under perioden 2016–2026.

– Bygget kommer att ske i etapper och pågå under flera år. Det första som kommer att ske är att det är på väg någon typ av friskvårdsanläggning under nästa år, säger Henrik Lander, centerpartistisk ordförande i teknik- och fastighetsnämnden i Karlstad.

Kommunen har inte ännu avsatt några pengar för att exploatera området, rapporten som presenterades idag fastslår en långsiktig strategi för kommunens arenabehov inför framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista