1 av 2
Linda Isaksson är projektledare för Sunnetåget som fortsätter att forsla köpglada karlstadbor gratis till Sunne. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio
2 av 2
Roland Nilsson som räknar in dubbla omsättningen på lönelördagarna, när karlstadbor åker gratiståget till Sunne. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio
Sunne

Sunnetåget fortsätter med kändisar

1:29 min

Förra årets succé Sunnetåget som kör köpglada karlstadbor gratis till Sunne, fortsätter även i år. Men nu ska kändisar locka ännu fler kunder till handlarna.

Det första mars går det första gratiståget från Karlstad till Sunne och sen fortsätter tåget att gå varje lönelördag året ut.

– Det var en chansning förra året som slog väl ut, säger Linda Isaksson är projektledare för Sunnetåget.

Nytt för i år är att ett samarbete med facebookgruppen "Med hjärtat i Sunne", och så kallade kändisar som dragplåster, först ut är skådespelaren Amanda Ooms och komikern Christoffer Appelkvist.

- Vi bjuder in Sunneborna på ett helt annat sätt i år. I samband med tågen kommer vi att ha lite evenemang och minimässor, säger Linda Isaksson.

Lönelördagarna är lönsamma för affärsidkarna i Sunne centrum, det märker Roland Nilsson som har en skoaffär.

- De lördagarna är ju dubbelt mot vad vi har en vanlig sådan lördag, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista