1 av 3
Ekonomistudenten Maria Nilsson dök upp på dagens speed-dating. Foto: Lisa Linder LIndberg/Sveriges Radio.
2 av 3
Siv Gustavsson, enhetschef inom vård och omsorg. Foto: Lisa Linder Lindberg/Sveriges Radio.
3 av 3
Gymnasieelev Felicia Varg hoppas få ett sommarjobb efter speeddaten med kommunen. Foto: Lisa Linder Lindberg/Sveriges Radio.

Karlstads kommun ordnar speed-dating för att locka sommarjobbare

Maria Nilsson: "Jag har sökt larm och nattpatrull"
0:51 min

Många sökande till få lediga sommarvikariat inom vård och omsorg gör att Karlstads kommun satsar på speeddating - snabba intervjuer med arbetssökande.

– Jag har sökt larm och nattpatrull, säger Maria Nilsson, ekonomistudent som sökt sommarjobb hos kommunen. Hon sitter och väntar med en kölapp i handen för att gå in på en snabb anställningsintervju.

– Jag hoppas det går bra. Jag ska försöka göra ett gott intryck, säger Maria Nilsson, ekonomistudent som sökt sommarjobb hos kommunen.

Det är nästan 700 sökande till de drygt 200 vikariaten som finns hos Karlstads kommuns och kommunen satsar därför på snabba anställningsintervjuer.

– Alla får en chans att visa upp sig. Det är snabba intervjuer runt tio minuter, säger Lisbeth Sjödén, personaladministratör vid Karlstads kommun.

Det är inte första gången Karlstads kommun använder den här metoden för att få tag på sommarvikarier.
– Det här är en väldigt effektiv metod för cheferna. Ska cheferna träffa väldigt många tar det väldigt lång tid, så det här är effektivt, säger Lisbeth Sjödén, personaladministratör vid Karlstads kommun.

Maria Nilsson är trots hårt söktryck positiv till sina chanser att få ett jobb.
– Jag hoppas få ett jobb, säger Maria Nilsson, ekonomistudent som sökt sommarjobb hos kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".