Stanley Wong, dryckesmässarrangör och Lennart Åhs, vd för Great event of Karlstad. Foto: Marie Stenquist/Sveriges Radio

Stort intresse för vin och delimässa

"Blir väldigt många typer av upplevelser"
0:57 min

I dag öppnades portarna upp till den årliga vin och delimässan i Karlstad CCC. Och i år slås rekord både vad det gäller antal besökare och utställare, enligt Lennart Åhs, vd för Great Event of Karlstad, som är med och arrangerar.

- Det är i stort sett slutsålt både fredag och lördag. Så vi ser fram mot den här mässan väldigt mycket, säger Lennart Åhs.

I år är det fjärde året i rad som mässan arrangeras i Karlstad och intresset verkar rekordstort. Över 80 utställare och 5 500 besökare väntas under fredag och lördag, vilket är så många som lokalerna rymmer.

Att suget efter den här typen av mässa är så stort tror Lennart Åhs beror på att mat och vin är i fokus just nu.

 - Det kommer att bjudas på väldigt många olika typer av upplevelser. På dryckessidan bland utställarna har vi från folk från de mest etablerade företagen i Sverige. Går man över på matsidan hittar man tunga varumärken också där, men även närproducerande enheter, så det är en oerhörd spänst på utställarsidan, säger Lennart Åhs.

En av utställarna som under fredagsförmiddagen hade fullt upp med att ställa fram sina marmelader på mässbordet var Fia Mårdfelt.

 - Ja, det har varit väldigt uppskattat att vara här och värmlänningarna uppskattar marmeladerna så det är jätteroligt, avslutar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".