Margareta Grahn, målskytt när VAIK förlorade mot Nässjö. Foto Ola Carlsson/Sveriges Radio.
BANDY

Inget slutspel för VAIK

Margareta Gran: "Jag är nöjd med säsongen"
1:57 min

Västerstrands damer lyckades inte ta sig vidare till slutspelet i dambandyn. Det hade räckt med oavgjort men nu vann Nässjö med 1-3 (1-0) och tog därmed den kvartsfinalplats som stod på spel. Trots detta var målskytten i VAIK nöjd.

-- Vi har haft en bra säsong, säger Margaretha Grahn

Matchen spelades i svåra förhållanden. Det var snö, regn och blåst. Detta innebar naturligtvis att passningsmöjligheterna begränsades och det blev en riktig kämpamatch från båda håll.

VAIK tog ledningen efter 22 minuter då Margareta Gran slog ett frislag från långt håll som målvakten i Nässjö inte kunde hålla utan bollen rullade in till hemmaledning. Nu var slutspelet närmare och känslan var att Nässjö skulle få svårt att göra de två mål som då krävdes för att ta sig till slutspel.

Efter vilan blev det dock ändrade förhållanden. Nässjö tog över spelet och kom i många anfall medan VAIK hade svårt att anfalla med flera spelare. När det återstod cirka 10 minuter hade Nässjö vänt på matchen och tog då ledningen med 1-2, vilket senare blev 1-3.

VAIK har nu spelat färdigt för säsongen och när man sätter sig ner och gör bokslut måste man, trots dagens förlust, vara nöjda med vad man presterat. De allra flesta (alla?) i och kring laget verkar vara nöjda med den så kallade comebacken och speciellt utanför planen verkar det vara ordning och reda vilket också smittat av sig till det som händer PÅ planen.

Med andra ord är det bara att ta nya tag inför kommande höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".