Carolina Norén omgiven av vinnarna i Svensktoppen Nästa 2013 Eko med sångaren Anna Lidman. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio

Snart börjar jakten på 2014 års vinnare av Svensktoppen nästa

Den 1 mars är det dags för årets upplaga av P4:s stora rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa, en tävling i Sveriges Radio för både nya och etablerade låtskrivare och artister. För den slutliga vinnaren av Svensktoppen nästa väntar radiospelningar i P4, en utmanarchans till legendariska listprogrammet Svensktoppen och - som en bonus - ett erbjudande om att som artist medverka i 2015 års Melodifestival.

1 mars-1 april har du som skriver, sjunger och spelar egen musik möjlighet att skicka in din nyskrivna och nyinspelade låt till någon av P4:s 25 lokala kanaler. Den får vara max 4 minuter och den ska kunna spelas live inför publik.

Inom kort hittar du information här på Svensktoppen nästas sajt om årets tävling, aktuella tävlingsregler och tävlingsblanketter, adresser och hur du går tillväga om du vill skicka in ett tävlingsbidrag under inskickningsperioden. 

Så vänta med att skicka in din låt men passa gärna på att skriva klart och spela in den om du vill vara med och tävla i årets Svensktoppen nästa. Från 1 mars och under en månad är brevlådorna öppna för låtbidrag till årets tävling.

Maths Broborg

Projektledare Svensktoppen nästa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista