Den värmländska tågtrafiken är en av frågorna som Miljöpartiet går till val på. Foto: Isak Olsson/Sveriges Radio.

Miljöpartiet går till val på att riva upp nedläggning av tågstationer

1:24 min

Riv upp beslutet om att lägga ner värmländska tågstationer. Det är ett av förslagen i det handlingsprogram som Miljöpartiet i Värmland går till val på.

Det är den politik som Miljöpartiet vill driva i landstinget och Region Värmland som partiet nu har presenterat.

Bland annat vill man behålla alla de tågstationer längs Fryksdalsbanan och Värmlandsbanan, som Värmlandstrafiks styrelse sen tidigare efter en infekterad debatt har beslutat lägga ner.

Miljöpartiet vill också öppna flera nya tågstationer.

– För att Värmland ska kunna utvecklas i framtiden, och för att vi ska bli fler värmlänningar, så är det viktigt att vi har en bra tågtrafik. Människor vill åka tåg till jobbet. Därför behöver vi också bygga nya tågstopp på orter där det bor mycket folk. Skåre, Skattkärr, Vålberg är ställen vi tittar på, säger Stina Bergström, språkrör för Miljöpartiet i Värmland.

Miljöpartiet vill också förbättra den värmländska vården för människor som mår psykiskt dåligt, fortsätta ha vårdcentraler och ambulansstationer på lika många orter som idag och rensa ut hormonstörande kemikalier ur vården.

I landstinget ingår Miljöpartiet i nuläget i den styrande koalitionen tillsammans med de borgerliga partierna och Sjukvårdspartiet. Om det blir fortsatt samarbete återstår att se.

– Vi har inte tagit ställning till det. Vi går antagligen ut som eget parti, eller så förs det diskussioner åt olika håll, de besluten tas på medlemsmötet, säger Stina Bergström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista