Daniel Schützer (S) har valts till nytt kommunnalråd i Årjäng. Foto: Sveriges Radio.

Schützer (S) vald till nytt kommunalråd i Årjäng

1:01 min

Socialdemokraternas Daniel Schützer är nytt kommunalråd i Årjäng. Det stod klart efter ett extrainsatt kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Det har varit politisk turbulens i Årjäng de senaste veckorna. Efter att Centerpartiet gav upp styret och lämnade alla ledande poster trädde moderaten Esbjörn Andersson in som tillförordnat kommunalråd. Han satt dock bara kvar i ett dygn innan han lämnade posten och socialdemokraternas Kristina Kristiansson tog över.

Flera andra Årjängspolitiker har också valt att hoppa av i den turbulens som varit, och därför valdes inte mindre än 30 nya politiker in till olika poster igår. Det handlar bland annat om nya ordföranden för barn-och utbildningsnämnden, stöd- och omsorgsnämnden samt valberedningen.

– Framöver har vi nu jättestora utmaningar med ett stort skolbygge som kommer att ta mycket tid och kraft. Längre fram måste vi titta på hur vi tar hand om låg- och mellanstadiet också. Vi har vården, vi har kulturen och vi har fritidsaktiviteter. Det finns massor att göra, säger kommunens nya kommunalråd, Daniel Schützer (S).

Hur ser du på det politiska klimatet i kommunen just nu?

– Jag hoppas att vi ska kunna komma tillbaka till ett bra samtalsklimat. Det är vikigt för att vi ska kunna utveckla kommunen så bra som möjligt.

Hur ska man nå dit då?

– Genom att vi sätter oss ner och pratar med varandra och mindre om varandra. Vi ska också se till att alla frågor får ta den tid som behövs, säger Daniel Schützer (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista