På House of Sweden i Washington DC visas värmländsk konst och kultur upp fram till 6 juni. Foto: Pontus Lundahl/TT.

Värmländsk konst och kultur visas upp i Washington

Åsa Hallén: "En fantastiskt invigning"
0:37 min

Värmländsk konst och kultur visas med start idag fram till i juni upp på House of Sweden i Washington DC, i samband med svenska ambassadens satsning Going glocal.

Det handlar bland annat om en fotoutställning om von Echstedska gården och installationen Future is a long story av Ingalena Klenell i nära samarbete med Käthy Nilsson från Värmlands museum.

Boken Värmland - Stories to be told ska delas ut. Dessutom planeras en rad värmländska aktiviteter under våren.

Det är Värmlands museum som har fått inbjudan att visa upp Värmland genom konst och kultur.

– House of Sweden är en fantastisk plats att få ställa ut på. Jag är glad och stolt över att museet har fått denna förfrågan. Vi kommer att visa Värmland under fyra månader och har valt att lyfta fram svenskt 1700-tal genom von Echstedska gården och värmländska grundelement som skog, vatten, järn, glas och papper, säger Värmlands museums chef Åsa Hallén i ett pressmeddelande.

Sveriges ambassadör i Washington, Björn Lyrvall, är också positiv:

– Värmland utmärker sig som kulturregion i många sammanhang och vi är glada över att kunna bygga vidare på de kontakter som etablerades i samband med Värmland tog över utställningen 1001 Inventions från Washington. Jag ser mycket fram emot den här våren där Värmland kommer att visa upp spännande delar av sitt kulturella och konstnärliga landskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".