Studenten Jarimar Pereria. Foto: Lisa Linder Lindberg, Sveriges Radio.

Jobbmässa för studenter lockade många

1:21 min

Jobbmässan Hotspot för studenter hålls i år för 17:e gången i ordningen på Karlstads universitet. Ett 100-tal arbetsgivare träffade arbetssökande studenter.

– Jag är intresserad av att hitta ett företag och börja jobba inom marknadsföringen, säger studenten Jarimar Pereria.

Och hon hade fått ett positiv svar av Karlstads kommun:

– De sa att jag har en chans, säger studenten Jarimar Pereria.

I idrottshallen på Karlstads universitet trängs ett 100-tal arbetsgivare. Anställning, ex-jobb, praktikplats eller sommarjobb erbjuds studenterna. En av förändringar som skett är att jobbmässan flyttas fram i kalendern från april som tidigare år till februari just för att det ska vara lättare att rekrytera sommarjobbare och söka vikariat under sommaren.

– Vi vill hitta de här härliga kandidaterna som har en examen inom matte, no och teknik, säger Maria Freese Nåtoft, rektyringsansvarig på Teach for Sweden, ett företag som letar efter blivande lärare men hittills har hon inte fått tag rätt person på mässan för jobb hos dem.

Studenten Jenny Rasmusson går runt på jobbmässan och letar extrajobb.

– Jag studerar här i Karlstad till socionom och är på jakt efter ett extrajobb, säger Jenny Rasmusson.

– Jag hoppas få tag på ett extrajobb, men de flesta söker sommarjobbare, men det har jag redan i min hemkommun, säger Jenny Rasmusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista