Jeanette Goldstein och Marcus Jupither under repetitionen av "Ringen" på Wermland opera. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Utredning ger gott betyg till Wermland opera

"En omistlig del av kulturlivet"
1:04 min

Wermland opera får positiv kritik i en utredning som gjorts i samarbete med Region Värmland. Utredningen startade i somras och ska nu bearbetas av politikerna.

– Vi har kommit fram till att Wermland opera har en väldigt stark förankring. Det är en omistlig del av kulturlivet. Problemet är att operan inte har tillräckliga resurser så man kan inte producera så mycket som man borde. Man har skurit ned så att man nu har ett minimum av tekniska och adminstrativa resurser och det gör ju att man blir väldigt sårbar och att alla produktioner tar lång tid, säger Sture Carlsson, en av utredarna.

Tanken med utredningen är att ge ett underlag till politikerna där man bland annat vill visa vilka utvecklingsmöjligheter operan har i Värmland.

--Det som är viktigt är diskussionerna om ekonomin. Kan vi få lite till och behålla det så kan vi fortsätta att producera hög kvalitet, säger Philip Johnson (S), styrelseordförande i Wermland opera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".