Niklas Edin. Foto: AP Photo/Wong Maye-E/TT.

Missarna fällde lag Edin - OS-finalen förblir en dröm

2:10 min

Bästa lag i grundserien. Men utslaget redan i semifinal. Lag Niklas Edin kom inte upp i normal nivå utan förlorade med 6-5 mot ett storspelande Storbritannien i curlingturneringens semifinal.

– Otroligt tråkigt, vår klart sämsta match, säger en besviken Niklas Edin.

Niklas Edin hade näst sista sten i den tionde omgången vid ledning 5-4. Men utskjutningen han gav sig på misslyckades. Med några ynka centimeters marginal. En röd, brittisk sten förblev bäst i boet.

Skippern David Murdoch, som Edin hyllat som 'en av världens bästa', kunde enkelt dra för en tvåa, och tillika OS-final. Den flerfaldige VM- och EM-guldmedaljören gjorde inget misstag. Storbritannien jublade högt när de två poängen var säkrade och 6-5-segern ett faktum.

– Vi kom aldrig riktigt upp i den nivån som vi hade på VM förra året när vi vann. Totalt sett så gör vi för mycket missar, säger Niklas Edin till Radiosporten efter matchen.

I grundserien imponerade Sverige och vann med 8-4 mot det helskotska laget. Men under onsdagen var det ombytta roller. Nerverna spelade båda lagen ett antal spratt, efter halva matchen stod det ”bara” 2-2. 

Lag Niklas Edin (även med Viktor Kjäll, Fredrik Lundberg och Sebastian Kraupp) hade högre felprocent än vanligt. Även skippern Edin själv, som brukar ha nerver av stål, stod för några ovanliga missar. Nu väntar Kina i en bronsmatch.

– Det var bra chans att vinna ett OS-guld, men samtidigt är medalj vårt absolut största mål, säger Edin.

Bronsmatchen startar fredag klockan 09.30 (svensk tid).

David Hjorter
david.hjorter@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista