Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hela Sverige ska leva öpnnar valfrågelåda för allmänheten

Landsbygdscoach: Jag trodde inte så många ville engagera sig
0:51 min

Inför valet i september har hela Sverige ska leva i Värmland startat en valfrågelåda för allmänheten, där man kan skriva ner sin viktigaste fråga angående landsbyggden. Frågorna ska tas upp i flera politiska forum fram till valet.

I dag är det nästan bara hälften av alla kommuner som har en landsbygdsstrategi vilket Linn Sönstebö Mossberg, landsbygdscoach på Hela Sverige ska leva, vill ändra på. Genom att få in frågor från allmänheten hoppas man kunna påverka politikerna både på Nationell och lokal nivå.

– Det pratas mycket om att landsbygdsfrågorna blir och är de populära valfrågorna hos de olika partierna. Men då är det också upp till bevis att partierna visar upp en plan och en hållbar strategi så det inte bara bli tomt prat, säger Linn Sönstebö Mossberg. 

De frågors som hittills kommit har främst handlat om utbyggnaden av landsbygden. Att man vill utöka servicepunkterna genom fiberutbygdnad. Även frågor om en hållbar landsbygd både inom det sociala och ekonomiska.

– Jag hade inte räknat med att vi skulle få in så många frågor. Jag trodde nog inte att så många ville engagera sig och det är jag jätteglad för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".