På fotbollsplanen misslyckades Karlstad BK och åkte ur division ett. Men ekonomiskt var 2013 ändå ett ljust år för klubben. Foto: Sveriges Radio arkiv.
Fotboll

Ekonomiskt plus för Karlstad BK trots sportsligt fiasko

Fotbollsklubben Karlstad BK gjorde ett plusresultat på drygt 400 000 kronor förra året, och totalt har klubben nu ett kapital på 750 000 kronor. Detta trots att klubben hade ett misslyckat år på planen och åkte ur division ett.

– Det känns mycket roligt att vi trots en tung säsong med nedflyttning kan redovisa ett mycket starkt ekonomiskt resultat för verksamheten. Det ger klubben en ökad trygghet och stabilitet och ger oss förbättrade möjligheter att återkomma till division ett under de närmaste åren, säger avgående ordföranden Mikael Linder i ett pressmeddelande.

Karlstad BK:s omsättning under det gångna året låg fyra miljoner kronor, enligt den årsredovisning som ska klubbas på årsmötet 12 mars.

Då tilldelas också Ulf Gustafsson och Jonas Engstrand pris från Johnny Bäckströms minnesfond för ett bra arbete i klubben under flera år.

Dessutom ska klubben ge ett bidrag till Gunnar Nordahls minnesfond, för att hedra Nordahl som har röstats fram till titeln "KBK:s bäste spelare genom tiderna".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".