Arvika rustar upp och lägger ner lekplatser

Flera mindre lekplatser i Arvika kommun ska läggas ner, och samtidigt rustas de större lekplatserna upp. Det är de mest slitna lekplatserna som läggs ner, i takt med att de inte klarar den årliga säkerhetsbesiktningen.

De lekplatser som byggs om ska ha fler lekattraktioner än de gamla, och de får mestadels gummimattor istället för sand för att bli mer tillgängliga.

Planen är att det ska finnas attraktiva lekplatser jämnt fördelade i Arvika tätort, och minst en lekplats per större ort på landsbygden.

– I centralorten ligger lekparkerna i dagsläget väldigt nära intill varandra. Även skolgårdar räknas in som lekplats efter skoltiden. Vi tror därför inte att lekplatsnedläggningen kommer att medföra några stora problem, då det främst handlar om de mindre och mest nedslitna lekplatserna, säger parkchef Elna Forsberg i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista