Markus Larsson under slalomtävlingen i Sotji igår, där det blev en slutlig sjundeplats. Foto: Alessandro Trovati/AP photo.

Sjundeplatsen tangerat OS-bästa för Markus Larsson

3:01 min

Med sin sjunde plats i slalomen igår blev 35-årige veteranen Markus Larsson näst bäste värmlänning under OS, sett till de individuella tävlingarna. Bäst var slopestylefemman Emma Dahlström. Och så tog ju Lag Edin brons i curling.

Sjua är det bästa resultat Markus Larsson har fått i OS, han nådde samma plats 2002 i Salt Lake City. Men han hade hoppats på nånting ännu bättre i Sotji.

– Mitt mål var väldigt högt ställt, det var att ta medalj. Nu räckte det inte dit, jag kom sjua. Jag tror att med distans till det kommer jag kanske inte vara nöjd, men tycka att det var helt okej. Men just nu känner jag mig lite besviken, jag hade velat åka lite fortare, säger Markus Larsson.

Blir det någon mer säsong för dig efter den här?

– Jag har inte funderat på det mer än vad jag har sagt tidigare. Nu har vi två tävlingar kvar, två slalomtävlingar i världscupen. Jag kör dem, och sedan får vi se efter världscupfinalen hur jag känner.

Närmast ser Markus Larsson fram emot att se eftermiddagens OS-final i ishockey mellan Sverige och Kanada, och sedan ska han vara med på OS-avslutningen ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista