Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 23-24 februari

244 händelserapporter under helgen. Tre personer häktade för rån, nio bostadsinbrott samt ett inbrott och stöld av en fyrhjuling.

2014-02-24

07.32 MISSHANDEL, KARLSTAD. En 25-årig man greps sedan han tagit stryptag på sin sambo. Frigiven efter förhör.

11.00 HÄKTAD. Den 18-årige kille som suttit anhållen misstänkt för rån den 16 februari mot en bensinstation i Värnäs är på sannolika skäl häktad.

11.30 HÄKTAD. En 19-årig kille häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel samt rån.

11.33 INBROTT FILIPSTAD. Man har tagit sig in på ett företag genom att bända undan ett plåttak och bryta upp en dörr. Verktyg med mera har tillgripits.

12.00 HÄKTAD. En 20-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel samt rån.

12.05 ANHÅLLNA. De tre män som greps inatt misstänkta för stöld vid en bergtäkt utanför Väse är alla tre anhållna.

13.29 FRIGIVEN, KARLSTAD. Den 20-årige man som suttit anhållen sedan inatt misstänkt för grov misshandel är frigiven.

14.04 VILLAINBROTT, HÖGBODA. Inbrottet har skett under morgonen. Tillgrepp av en dator.

14.21 BILTILLGREPP, KIL. Två personer, en man och en kvinna, gripna efter att de anträffats i en tillgripen personbil. De båda frigavs efter förhör.

14.58 VILLAINBROTT, PISTOLSMEDSVÄGEN, HENSTAD, KARLSTAD. Tillträde till villan genom att altandörren brutits upp. Tillrört i hela huset. Bl.a kontanter tillgripna. De boende har varit bortresta i helgen.

17.47 VILLABRAND, BÄRSTA, HAMMARÖ. Inledningsvis en fullt utvecklad brand. Kraftig rökutvekling. Två personer befann sig i fastigheten när branden startade men båda tog sig ut oskadda. Huset är en 1 1/2 plansfastighet. Branden startade i tvättstugan/pannrum och huset bedöms ha stora skador. Ingen misstanke om brott.

18.16 VILLAINBROTT, KASTMANSPLAN, MARIEBERG, KARLSTAD. Någon har tagit sig in i villan genom att bryta upp ett källarfönster.

18.23 VILLAINBROTT, NÅSVÄGEN, HULTSBERG, KARLSTAD. Tillträde till villan genom att bryta upp ett fönster. Bl.a myntsamling och smycken till ett betydande värde tillgripet.

19.46 RÅN, KRISTINEHAMN. Målsägaren blev attackerad av två personer på Västgötagatan någon gång mellan 18:05 och 18:15. Han blev nedslagen och man tog ifrån honom hans kontanter.

21:20 BILBRAND, SÄFFLE. En målsägare som ringer och säger att hans bil brinner på parkeringen. Bilen helt utbränd enl. räddningstjänsten.

22:13 MISSHANDEL ,KARLSTAD. En man f-74 har misshandlat sin flickvän. Mannen gripen.

23:47 DROGRATTFYLLERI, KARLSTAD. En bil stoppas där föraren uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Medtas för kroppsbesikning. Vid husrannsakan i bilen anträffas en påse vad man kan misstänka är narkotika.

00:43 OLAGA INTRÅNG PÅ MÖRMOSKOLAN, HAMMARÖ. Väktaren kommer på fyra, fem ungdomar inne i skolan. Dessa hoppar ut genom ett fönster och försvinner. Kvar blir en del väskor med träningskläder m.m.

01:21 INBROTTSSTÖLD SHELL ILANDA, KARLSTAD Larmet går på bensinmacken och när kontaktmannen åker dit möter han en misstänkt bil. Denna bil får problem och stannar vid Rud Grava och två personer springer till skogen. Anträffas efter spårning med polishund. De grips. Stöldgods och brytverktyg anträffas i bilen. Anhållna efter förhör.

02:02 INBROTTSSTÖLD HEMBYGDSGÅRDEN BRUNSKOG. 01:40 gick larmet på hembygdsgården och när man kom dit upptäckte man att en fyrhjuling saknades. Verkar på spåren som om man lastat den på en släpkärra och körd därifrån.

2014-02-23

08.22 TRAFIKBROTT, SÄFFLE. En 23-årig man rapporteras för grov olovlig körning. Bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen då mannen tidigare rapporterats för detta brott.

09.45 FRIGIVEN. Den 20-årige man som greps inatt misstänkt för bl a försök till våld mot tjänsteman i Lesjöfors, frigavs efter förhör.

11.55 FRIGIVEN, TORSBY. Den 19-årige kille som suttit anhållen misstänkt för narkotikabrott är frigiven.

14.20 ÅLDRINGSBROTT, KRISTINEHAMN. En äldre dam har blivit bestulen på sin plånbok som hon förvarade i handväskan. Brottet har skett i garaget under Coop i Vintergatan.

15.27 VILLAINBROTT, KAPTEN UGGLAS VÄG, KARLSTAD. Någon har brutit upp dörren till altanen. Villan har sedan genomsökts. Tillgrepp av kontanter och smycken. När en hundpatrull sökte spår på platsen så upptäcktes det att det även varit inbrott i grannens villa.

16.08 VILLAINBROTT, RÖNNVÄGEN, EKSHÄRAD. Ett fönster har brutits upp. Fastigheten har sedan genomsökts. Oklart vad som tillgripits.

17.02 VILLAINBROTT, NYPONSTIGEN, KARLSTAD. Någon har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster. I nuläget är det oklart vad som stulits.

17.52 MISSHANDEL, KRISTINEHAMN. En man, 32 år, gripen sedan han misshandlat en kvinna med vilken mannen har en relation. Mannen frigavs efter förhör.

22.46 VILLAINBROTT, TROLLETS VÄG KARLSTAD.  Någon har brutit upp ett fönster och tagit sig in i villan. Tillgrepp av smycken och en plånbok.

23.51 GROV MISSHANDEL, FAGOTTGATAN KARLSTAD. Det inkom samtal om ett bråk med flera personer inblandade. En man gripen misstänkt för att ha slagit en flaska i huvudet på en annan man och även sparkat på honom. Flera personer kan ha varit inblandade i misshandeln. Mannen som blev slagen fick en sårskada i huvudet och fördes med ambulans till sjukhus. Den gripne anhållen efter förhör.

23.56 TRAFIKOLYCKA,BRANÄS SYSSLEBÄCK. En bil körde av vägen och in i en snödriva. Fem personer i bilen och Tre av dem förda till Torsby sjukhus. Ej allvarligt skadade.

01.13 STÖLD, BERGTÄKT BROSÄTTER, VÄSE. Fyra personer observerade när de gör inbrott i en container där det förvaras verktyg och handmaskiner. En personbil lämnade platsen och stoppades i Alster. Föraren som var ensam i bilen greps. De övriga flydde in i skogen från brottsplatsen. Spårning med hund påbörjades. Efter flyktvägen påträffades verktyg som misstänks vara tillgripna. Kl.05.00 greps ytterligare två efter några timmars spårning.

Källa: Polisen Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista