Tommy Lindh, presstalesperson Polisen i Värmland. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.

Konkurrens mellan taxichaufförer kan ligga bakom mordförsök

1:28 min

Mordförsöket på en taxichaufför i Karlstad för ungefär en månad sedan kan ha berott på konflikter mellan konkurrerande taxichaufförer. Det menar polisen som nu behöver fler tips för att komma vidare i utredningen.

- Vi är fortfarande i stort behov av iakttagelser från allmänheten, säger Tommy Lindh, pressinformatör på Polisen i Värmland.

Därför kommer fallet att tas upp i programmet Efterlyst den 26 februari i TV3.

Det var den 18 januari som en taxichaufför blev knivhuggen och fick livshotande skador på Tynäsgatan i Karlstad. Polisen tror att mordförsöket kan bero på konflikter mellan konkurrerande taxichaufförer.

- Vi sammankopplar det med en händelse på Norrstrand som skedde samma dag som mordförsöket, där en person blir jagad av två taxibilar, säger Tommy Lindh.

Mannen sökte sedan skydd hos en man och en kvinna.
- Det här är också en tidpunkt på dagen, där vi vet att det befunnit sig andra personer på platsen i Norrstrand som bevittnat detta. De har vi inte lyckats fånga upp, säger Tommy Lindh.

Händelsen på Norrstrand skedde några timmar innan mordförsöket på taxichauffören på Tynäsgatan.

På vilket sätt ska det finnas ett samband mellan de två händelserna?

- Det är också en del av utredningen som vi inte kan gå in på, säger Tommy Lindh.

Det var den 18 januari som en taxichaufför blev knivhuggen på Tynäsgatan.

Enligt polisen beskrivs den misstänkte gärningspersonen som en ung man, som kan vara upp till 35 år. Han beskrivs som mörkhyad och smal.

Enligt polisen finns det tre tänkbara flyktvägar: den första att gärningsmannen tagit vägen över en gångbro till Herrhagen.

Alternativ två att mannen gått Pråmvägen mot Ankersbron och sedan gått mot Haga eller Herrhagen. Eller en tredje möjlighet där gärningsmannen gått in i området Inre hamn mot Stapelgatan.

Polisen anser att det i utredningen kan uteslutas att händelsen är ett misslyckat rånförsök. Våldet som riktas mot taxichauffören är menat att ge honom så stor skada som möjligt och döda honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista