Bråk om hockeyturnering

1:31 min

Det råder osämja mellan de två värmländska hockeyturneringsarrangörerna Resport Trophy och FBK Alliansen.

Efter önskemål från sina klubbar väljer nu FBK Alliansen att lägga sin turnering under samma helg som Resport Trophy som under de senaste tretton åren har arrangerat sin turnering på samma datum.

Mycket tyder nu på att Resport Trophy, som brukar locka mellan 50-60 lag, kommer att flytta sin turnering utanför länet.

– Vi har haft samma datum i 13 år. Jag kan bara sia om att syftet är att de ska kliva in och försöka överta de lagen som normalt sett kommer till oss. Det är den enda tanken jag har, säger Kjell Lorén, turneringsansvarig hos Resport Trophy.

Konceptet Resport Trophy ägs av ett amerikanskt företag och FBK Alliansen är en sammanslutning av 17 värmländska hockeyföreningar.

– De värmländska klubbarna och styrelsen har gett direktiv att vi ska utveckla cupverksamheten så vi kommer bli mycket större där och det är klart då blir det kollisioner, säger Bo Kulon Lennartsson, verksamhetsansvarig på FBK Alliansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista