Stora förändringar väntar på Värmlandsnytt. Foto: Isak Olsson/Sveriges Radio.

Stora förändringar på Värmlandsnytt

Bo Göran Sondell: "Det är ett tungt besked"
0:26 min

SVT:s Värmlandsnytt kommer inte längre sändas från Värmland. De tekniska utsändningarna flyttas till Göteborg, nyheterna kommer att bandas och köras därifrån.

Programledaren sitter i Göteborg på morgonen och på söndagar men den lokala programledaren blir kvar i Karlstad på vardagskvällarna.

Antalet tjänster på Värmlandsnytt minskas från 30,5 till 21 stycken. Det här meddelade SVT på onsdagsförmiddagen.

- Det är ett tungt besked verkligen. Vi är nog lite i chock fortfarande så här efteråt, att det är så många som nära tio tjänster som försvinner, säger Bo Göran Sondell, facklig representant på Värmlandsnytt.

Till viss del sparas tjänster in genom att det blir färre chefer. Värmlandsnytt kommer inte längre ha yrkesbenämningen fotografer, utan alla reportrar ska kunna sköta en kamera, som så kallade videojournalister.

Förändringarna genomförs vid årsskiftet.

- Det är väldig förstämning här just nu, vi visste att den här förändringen var på gång. Men vi visste inte att det skulle bli så stor omfattning, säger Bo Göran Sondell.

En hel yrkesgrupp försvinner.

- Det som känns svårast är att man väljer att ta bort en hel yrkesgrupp - fotografer och redigerare, säger Bo Göran Sondell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".