Omkom i olycka på E 45 utanför Sunne

En person omkom när en personbil och en timmerbil kolliderade på E45:an vid Sånebytorp utanför Sunne på onsdagseftermiddagen.

Personen som avled färdades i personbilen. Ytterligare en person från personbilen fördes med ambulans till sjukhus, oklart med hur allvarliga skador.

Olyckan inträffade strax före klockan 17 och timmerbilen stod inledningsvis tvärs över vägen, vilket medförde trafikstopp kring olycksplatsen med upp till en mil långa köer i båda riktningar. Trafikverket uppmanade trafikanter att försöka ta alternativa vägar.

Strax efter klockan 19 hade timmerbilen bärgats och ett körfält kunde öppnas för trafik.

Vid 20-tiden uppgav polisen att man fortsätter röjningsarbetet på vägbanan, bland annat med att sopa, och att trafiken därför släpps på växelvis i de båda körriktningarna.

– Jag har tillförsikt till att vi ganska snart kommer att kunna släppa på trafiken allt mer, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid Värmlandspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista