Leif Sandberg (M), kommunalråd på Hammarö. Foto: Sveriges Radio.

Hammarös kommunalråd inte med på Moderaternas vallista

Torsten Björkehed: "Vill inte vara med på listan"
1:24 min

Hammarös kommunalråd Leif Sandberg finns inte med på Moderaternas valsedel inför höstens val när nomineringskommittén nu kommit med sitt förslag. Hans eget val, enligt ordföranden i kommittén.

– Han vill stå på första plats, men det blev inte så och då vill han inte vara med på listan över huvud taget, säger Torsten Björkehed, ordförande i nomineringskommittén om varför Sandberg inte står med på listan.

Det är något han har sagt till er?

– Ja. Det är vi överens om.

Nomineringskommitténs förslag till Moderaternas valsedel innehåller många nya namn. Endast en handfull av de tjugo namnen har tidigare stått på partiets lista. Enligt Torsten Björkehed handlar förändringarna om att man vill föryngra partiet och få in fler kvinnor på valsedeln.

Leif Sandberg har inte gått att nå för en kommentar. Thomas Otto, ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, står inte heller på listan och säger till P4 Värmland att han inte vill kommentera det hela då han ännu inte tagit del av listan.

Förstanamn är Charlotta Blom, idag ersättare i bildningsnämnden och ett nytt namn på Moderaternas valsedel.

– Det är en lärare, hon jobbar i Kristinehamn. Hon är sjuksköterska i botten, hon är lärare inom hälso- och sjukvård och forskar också, inom hälso- och sjukvård förstås. Vi har funnit att hon är den bästa vi kan hitta, säger Torsten Björkehed.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".