Hård intern kritik rörande arbetsmiljön riktas mot en ambulansstation i länet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ambulanspersonal riktar hård kritik mot sin arbetsmiljö

Det riktas hård intern kritik från ambulanspersonalen på en ambulansstation i länet rörande arbetsmiljön.

I flera brev till landstinget, det senaste daterat 27 februari, skriver personalen att råder mycket dålig arbetsmiljö på stationen.

Personalen på en ambulansstation i länet har i flera brev till landstingsledningen påtalat att arbetsmiljön inte är bra på stationen. Det handlar bland annat om kritik mot stationchefens ledarskap, lönesättning ifrågasätts och att informella ledare finns.

Under den senaste tiden har tre anställda sagt upp sig från den aktuella ambulansstationen, på grund av den arbetsmiljö som råder.

Personalgruppen skriver att chefens agerande i samband med att en anställd sa upp sig har skapat: "stor förbittring, misstänksamheter, otrygghet och rädsla". Personalen tycker inte att chefen agerar lämpligt.

I ett annat brev som kommit in till landstinget gällande arbetsmiljön på den aktuella ambulansstationen kristieras ledarskapet och det hela handlar om att det är informella ledarna som styr.

Torbjörn Nyvall, chef för ambulanssjukvården i länet, säger till P4 Värmland att han känner till att det finns problem på stationen och att det pågår en process. En handlingsplan är framtagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".