Hockeyallsvenskan

Dramatik när BIK Karlskoga vann mot Karlskrona

0:50 min

Det var en väldigt jämn match mellan BIK Karlskoga och Karlskrona och powerplay avgjorde till slut. För Karlskoga lever hoppet att ta sig till kvalserien utan att behöva spela playoff.

16-7 i skott i den första perioden, men bara 2-1 i mål då matchen startade i ett högt tempo och 1-0 redan efter 2,07 då Ponthus Westerholm gjorde mål, men Karlskrona var inte sena att svara. 2,36 in på perioden kvitterade Martin Janhols då han fick stå fri i slottet och stänka in 1-1. Karlskronas tredje utvisning i den första perioden gjorde att Karlskoga fick utdelning då Alexander Deilert pangade in 2-1.

Karlskrona kommer sen ut som ett helt nytt lag i den andra perioden och både kvittering och ledningsmål kommer inom 4 minuter, 2-2 Simon Fredriksson på ett skott som Justin Pogge bör ta. 2-3 gör Jimmy Andersson och Karlskoga blir skakade men ytterligare en utvisning på en Karlskrona spelare gör att Daniel Wessner kan styra in Fredrik Ericsons skott mellan benen på Karlkronas målvakt till 3-3.

Den tredje perioden är jämn, men på Karlskronas tredje utvisning i perioden pangar det igen från blåa linjen och för andra gången gör Alexander Deilert ett powerplay mål till slutresultatet 4-3. Det var ytterst nära att även målvakten i Karlskoga Justin Pogge blev målskytt då han från eget mål lyfte pucken mot tom kasse, men någon meter utanför då det gick ett sus i publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista