Kommunalrådet Leif Sandberg (M) toppar den alternativa lista som presenterats. Foto: Sveriges Radio.

Bortkuppade moderater på Hammarö presenterar egen lista

Thomas Otto: "Leif Sandberg har lyckats hålla samman fem partier"
0:45 min

Konflikten inom Moderaterna på Hammarö fortsätter. Nu har en alternativ lista till höstens kommunval lagts fram, med kommunalrådet Leif Sandberg i topp.

När Hammarömoderaternas nomineringskommitté i förra veckan kom med sitt förslag till valsedel, var varken kommunstyrelseordföranden Leif Sandberg eller partiets andra kommunstyrelseledamot Thomas Otto med.

Listan innehöll många nya namn och toppades av Charlotta Blom, ersättare i kommunens bildningsnämnd. Eftersom Sandberg inte fick stå på första plats ville han inte vara med alls, sade nomineringskommitténs ordförande till P4 Värmland då.

Men nu har de bortvalda alltså kontrat med en egen lista, med Sandberg på första plats. I ett pressmeddelande, undertecknat Thomas Otto, anklagas nomineringskommittén för att ha låtit några enskilda medlemmars åsikter ha styrt arbetet med valsedeln istället för att ha provval bland medlemmarna.

– Kommittén har gjort ett dåligt jobb. Jag tror att moderata väljare vill se en fortsättning på den framgångsrika politik som har förts under den innevarande historiska mandatperioden efter maktskiftet. Det är Leif Sandberg som har varit motorn i arbetet i den nya majoriteten, säger Thomas Otto till P4 Värmland.

Hur den slutliga valsedeln ska se ut bestäms på Hammarömoderaternas nomineringsmöte 13 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".