Rajab Ibrahim, Selim Tesouri, Mohammad Sharif och Dalal Sindy i Samlingspunkten. Foto: Anders Prammefors

Samlingspunkten vill skapa bättre stämning på Orrholmen

"Det händer väldigt mycket just nu"
8:55 min

Samlingspunkten heter ett nystartat initiativ för stadsdelen Orrholmen i Karlstad. På bara några dagar har gruppen fått över 900 gillare på Facebook och fler tillkommer.

Gruppen startades under förra veckan och syftet var att se om de boende på Orrholmen skulle anamma idén om en mötesplats även utanför internet.

– Anledningen till att vi startade gruppen var för att se om det fanns något intresse för områden runt om och inte bara i Orrhomen berättar Dalal Sindy som är en av initiativtagarna till Samlingspunkten.

Samlingspunkten stannar inte vid klicktivism, utan tanken är att samlingspunkten ska skapa bättre förhållanden för boende på Orrholmen. Syftet är att Samlingspunkten ska rikta sig till både unga och gamla.

– Det har spårat ur, ungdomarna hänger i garaget och har ingen plats att leka av sig och även för pensionärerna som inte har någon verksamhet som riktar sig till dom, det behöver förbättras berättar Dalal Sindy.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".