Magnus Rongedal, Katarina Claesson, Henrik Rongedal och Christina Rongedal. Foto: Lars-Gunnar Olsson, Sveriges Radio.

Rongedal reder ut om vi är riktigt kloka

Christina Rongedal: "Visst är vi riktigt kloka"
12 min

Hur gör vi människor egentligen för att hamna där vi är i livet? Är vi riktigt kloka? Om detta handlar en föreläsning i Karlstad ikväll, där bröderna Henrik och Magnus Rongedal står för det musikaliska inslaget. Klokskaperna ska levereras av gestaltterapeuten Christina Rongedal, gift med Henrik, och coachen och prästen Katarina Claesson.

Det är ett gäng med idel Karlstadsbördiga som ställer sig på scenen ikväll. Föreläsningen heter Jag är ju inte riktigt klok - om förväntningar, uppförsbackar och nya vägar. Men visst är vi kloka, konstaterar Christina Rongedal.

– Vi är alltid riktigt kloka, vi har alltid en mening med det vi gör. Problemet är att vi inte alltid är medvetna om det.

Vad styr de val vi gör?

– Vi pratar mycket om värderingar, säger Katarina Claesson. En värdering skulle kunna vara att jag inte vill göra någon besviken och då ser jag i alla lägen till att alla runt mig har det bra. Och då kanske jag inte uppmärksammar att någon gång behöver jag ta hand om mig själv först.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".