Elin och Hampus tar bilen till Ulan Bator

0:44 min

För att samla in pengar till välgörande ändamål kommer Elin Lenneér och hennes pojkvän Hampus Robertsson att åka genom 17 länder i Europa och Asien hela vägen till Ulan Bator.

Resan till Ula Bator är inte helt enkel att planera berättar Elin Lenneér:

– Vi får planera så gott det går. Vi vet inte ens om vi kommer fram, bilen kanske brakar ihop någoinstans i öknen. Vi har använt nätet för att kolla avstånd och beräkna hur fort bilen går.

Rutten går genom Europa till Istanbul, Turkiet och sedan vidare genom Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kirgzistan, Uzbekistan, Ryssland och till sist Mongoliet.

– I Tadjikistan kör vi på gamla Sidenvägen, Pamir Highway, där vägen på vissa ställen når mer än 4000 meter över havet, och vägarna i Mongoliet består till största del av breda grusstråk i stäpplandskap.

Avresa är planerad 18 juli och i mitten av september ska man vara hemma igen.

– Jag hoppas det blir en bra upplevelse och någonting att kunna leva på länge. Känna att man, förutom att resa, också får möta andra människor och kulturer och känna att man kan göra något gott, säger Elin Lenneèr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista