Polisdygnet 31 augusti - 1 september

85 händelserapporter. Misstänkt mord i Karlstad. Fyra män anhållna misstänkta för stöld/inbrott. Fyra personer gripna i Säffle under natten misstänkta för olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor.

07.00 INBROTT I FÖRETAG, VÄRMLANDS NYSÄTER.
Under fredagsnatten gjordes inbrott i företaget GT Svets & Rör AB. Brottet uppdagades med anledning av att en bil stoppades på lördagsmorgonen i Åmål. Bilen var lastad med en mängd verktyg och maskiner märkta med företagets namn. De män som färdades i bilen greps. De anhölls efter förhör.

11.54 INBROTT I VILLA, MOSSEN GRUMS.
Någon har tagit sig in i villan via en inglasad altan. Tekniker på plats och gör undersökning.

12.20 DROGRATTFYLLERI, CENTRALA KARLSTAD.
En personbil larmades ut efter att föraren visade tydliga tecken på påverkan. Han påträffades och visade tecken på narkotikapåverkan och medfördes för kroppsbesiktning.

12.44 NARKOTIKABROTT, CHARLOTTENBERG.
En man påträffades som visade tecken på narkotikapåverkad. Han medfördes för kroppsbesiktning.

14.01 DROGRATTFYLLREI, BRYGGERIVÄGEN KRISTINEHAMN.
Vid kontroll av en personbil visade föraren tecken på narkotikapåverkan och medfördes för kroppsbesiktning.

16.34 MISSTÄNKT MORD,KARLSTAD.
En avliden man har anträffats. Omständigheterna är sådana att brott inte kan uteslutas. I övrigt råder sekretess i ärendet.

19.59 STÖLD UR LÄGENHET, KARLSTAD.
Någon har gått in i en olåst lägenhet och där tillgripit en klocka, en Iphone 4 S, plånbok med körkort och diverse andra kort och möjligen även nycklar till lägenheten. Detta skedde när lägenhetsinnehavaren tillfälligt slumrat till.

20.44 DROGRATTFYLLERI RV61 EDA.
Ett fordon stoppas och kontrolleras Nolbykorset. Den kvinnliga 57 åriga föraren misstänktes vara påverkad av narkotika och medtogs därför för kroppsbesiktning. Föraren saknade även körkort.

22.44 STÖLD/INBROTT KRISTINEHAMN.
Inbrott i firman Maskin City. Tjuvar har med hjälp av en stege brutit upp ett fönster på firmans andra våningsplan. Två cyklar är vad som i nuläget saknas.

01.29 OLOVLIG FÖRFLYTTNING AV PUNKTSKATTEPLIKTIGA VAROR SÄFFLE.
Vid en fordonskontroll framkommer att fordonet med två män och två kvinnor i var lastat med en stor mängd alkohol. 960 l öl, 75 l starksprit samt 10 000 cigaretter. Samtliga fyra personer gripna.

(Källa: Polisen i Värmland/vakthavande befäl)