Kristdemokraterna hoppar av "Mångfaldsdagen"

0:53 min

Kristdemokraterna i Värmland kommer att bojkotta Svenska kyrkans evenemang "Mångfaldsdagen" i Karlstad på lördag. Orsaken är att Sebbe Staxx och hans grupp Kartellen ska medverka.

Partiets riksdagskandidat Charlie Weimers säger att artisterna är ett hot mot demokratin och han är kritisk mot att Svenska kyrkan ändå väljer att bjuda in artister som öppet stödjer extremvänsterns våld.

– Sebbe Staxx och hans grupp Kartellen har i en musikvideo visat autentiska videoklipp på politiskt motiverade överfall av vänsterextrema Revolutionära Fronten. Staxx själv har dömts för olaga hot mot en demokratiskt vald politiker. Att bjuda in honom att medverka vid "mångfaldsdagen" är att legitimera politiskt våld och det kan vi inte ställa upp på, säger Charlie Weimers.

– Detta är ett praktexempel på extremvänsterns fina, goda hat. Extremvänstern misshandlar och mordhotar politiker. De trakasserar journalister. Vi vill uppmana alla andra demokratiska krafter att avstå medverkan så länge arrangörerna bjuder in personer som inte accepterar demokratiska spelregler utom tvärtom stödjer politiskt våld. Vi vill även starkt uppmana landshövding Kenneth Johansson att överväga om detta är något han och länsstyrelsen kan stå bakom, säger Weimers.