Rudsmordet: Misstänkta och offer var bekanta

De två män som greps igår misstänkta för inblandning i mordet på Rud i helgen sitter fortfarande anhållna skäligen misstänkta för mord respektive skyddande av brottsling. Enligt polisen är det nu klarlagt att samtliga inblandade var bekanta med varandra.

Polisens förundersökningsledare Jonny Thomann är sparsam med detaljer kring händelsen i helgen men säger idag att man nu vet att de två misstänkta männen och offret hör hemma på Rud och att de var bekanta med varandra. De tre männen hade också setts på samma krog i Ruds centrum på lördagskvällen.

– Vi jobbar fortfarande brett med undersökningen och vi får också in tips som vi följer upp, säger Jonny Thoman som inte vill kommentera om någon av de misstänkta gjort några som helst medgivanden under de förhör som hållits.

Frågor om motiv till dådet, om man hittat mordvapnet och om ytterligare personer är misstänkta väljer han att inte svara på.

De misstänkta sitter fortfarande anhållna och någon häktningsframställan har inte åklagaren Cecilia Aronsson lämnat in till tingsrätten.

Polisen vill gärna få in tips från personer som befann sig i Ruds centrum under lördagskvällen och några timmar in på söndagen. Tips som kan lämnas på 114 14.